Siūlome prisiminti ir pabandyti pasigaminti tradicinę kūčią – nuo senų senovės svarbiausią Kūčių vakaro patiekalą iš įvairių grūdų, kuris nuo seno pirmiausia skirtas dievams ir protėviams.
Šiais laikais Kūčia primiršta, tačiau vėl sugrįžta ant mūsų švenčių stalo. Ją pagaminti nesunku, svarbu iš anksto užsimerkti kviečių grūdus ir žirnius (neskaldytus), jiems išmirkus išvirti (vandenį nukošti, nuvarvinti), pridėti riešutų (galima paskrudinti), džiovintų uogų, nuplikytų (arba pamirkytų ir nukoštų), tuomet sutrintų aguonų ir medaus. Viską išmaišyti. Dėti ragaujant, derinant tinkamus kiekius.
Kadangi šio ritualinio patiekalo simboliškai turi paragauti kiekvienas šeimos narys, galima kartu ir sutarti, kas bus dedama – surasti skaniausią savo kūčios receptą. Patiekalui pasirinktinai derinant gali būti naudojami žirniai, perlinės kruopos, kviečiai, rugiai, avižos (grūdai), lazdyno ar kiti riešutai, aguonos, moliūgo sėklos, medus, net šiek tiek druskos dėl skonio. Skalsių vaišių ant gausaus stalo!
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre: įm. k. 188208831
Ankštoji g. 3-1, LT-01110 Vilnius
Mūsų svetainė naudoja slapukus (angl. cookies). Šie slapukai naudojami statistikos ir rinkodaros tikslais.
Jei Jūs sutinkate, kad šiems tikslams būtų naudojami slapukai, spauskite „Sutinku“ ir toliau naudokitės svetaine.
Kad veiktų užklausos forma, naudojame sistemą „Google ReCaptcha“, kuri padeda atskirti jus nuo interneto robotų, kurie siunčia brukalus (angl. spam) ir panašaus tipo informaciją.
Taigi, kad šios užklausos forma užtikrintai veiktų, jūs turite pažymėti „Sutinku su našumo slapukais“.
Jūs galite pasirinkti, kuriuos slapukus leidžiate naudoti.
Plačiau apie slapukų ir privatumo politiką.
| Pasirinkimas | Paaiškinimas |
|---|---|